Sanader: Hrvatska će poštivati volju srpskih birača

BEY obzira na to tko će pobijediti na izborima u Srbiji, Hrvatska će poštivati volju srpskih birača, izjavio je hrvatski premijer Ivo Sanader u intervjuu agenciji Beta.

"Ne pada mi na pamet miješati se u unutrašnje stvari Srbije i Crne Gore, kao ni Bosne i Hercegovine niti bilo koje druge susjedne zemlje, jer to spada u elemente dobrih odnosa. Ali, moja je želja normalizacija odnosa između Hrvatske i Srbije i Crne Gore", kazao je hrvatski premijer.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prioritet nove Vlade (u odnosima sa SCG), kazao je premijer Sanader, bit će humanitarna pitanja, odnosno rješavanje pitanja nestalih hrvatskih građana, ali i onih koje potražuje Srbija i Crna Gora. Kad je o granicama riječ, kazao je Sanader, stav je njegove Vlade da su na snazi AVNOJ-evske granice, što se odnosi i na granicu na Dunavu.

"Kad je riječ o viznom režimu, uz moju suglasnost je Vlada produžila bezvizni režim za mjesec dana, kako bi se građanima u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika omogućio nesmetani prelazak granice. Ja sam osobno otvoren za to da to pitanje rješavamo i dalje na ovakav način, ali u okviru sveukupnih odnosa između Hrvatske i SCG, prije svega graničnih, jer ne možemo o ukidanju viza razgovarati ako ne znamo gdje su nam granice", kazao je premijer Sanader. On je dodao da će njegova Vlada ispitati sve relevantne činjenice vezane za tužbu Hrvatske protiv SCG pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu, te tad objaviti svoj stav, jer je "u ovom trenutku još prerano za preciznije odgovore".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara