Sanader i Martin o jačanju odnosa Hrvatske i Kanade

HRVATSKI premijer Ivo Sanader i kanadski premijer Paul Martin razgovarali su u srijedu o odnosima između dviju zemalja, jačanju gospodarskih veza i kanadskom viznom režimu prema hrvatskim državljanima.

Sanader i Martin susreli su se u New Yorku na rubu zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Martin je nakon sastanka rekao hrvatskim novinarima kako je sa Sanaderom razgovarao o jačanju kanadskih investicija u Hrvatsku te o suradnji Hrvatske i Kanade u međunarodnim institucijama.

"Mi snažno podržavamo Hrvatsku. Vjerujemo da su reforme koje provodi premijer važne i Hrvatsku vidimo kao čelnika", rekao je Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitan za problem viznog režima Kanade prema hrvatskim državljanima koji nameće Hrvatima da pri ispunjavanju obrazaca daju podatke i o svojoj vojnoj službi Martin je kazao kako je premijer Sanader u razgovoru potaknuo i to pitanje.

"Mi smo se suglasili da razmotrimo cijelu situaciju", rekao je Martin o pitanju viza.

"Mislim da smo se dogovorili da ćemo još zajednički, a prije svega kanadska strana, razmotriti cijeli postupak", rekao je Sanader.

Ističući kako ih veže dugogodišnje prijateljstvo Martin i Sanader su pozvali jedan drugoga u posjet, a dogovoreno je da prvo premijer Sanader službeno posjeti Kanadu.

Sanader je rekao da je iznimno zadovoljan razgovorom i zahvalio premijeru Martinu na pomoći koju pruža Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara