Sanader: Ispunjeni svi tehnički preduvjeti za početak pregovora sa EU

HRVATSKA je ispunila sve tehničke preduvjete za početak pregovora sa EU, izjavio je premijer Ivo Sanader koji je danas sudjelovao u radu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora sa EU.

Sjednici Odbora nešto iza podneva priključili su se i urednici hrvatskih medija, a pojedinosti s tog sastanka znat će se po njegovu završetku, najavio je predsjednik Odbora Ivica Račan.

Na Odboru je, izvijestio je Sanader novinare, raspravljena procedura, odnosno kako će teći proces pregovaranja i kakva će biti uloga Odbora u tom procesu.

Prihvatili smo kako će teći red donošenja pregovaračkih pozicija i s tim dokumentom ćemo uskoro ići na Vladu, rekao je Sanader.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je da danas nisu dogovarane pregovaračke platforme, čemu, napominje, treba prethoditi screening, odnosno proces detaljne usporedbe usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s pravnim stečevinama EU.

Novinare je zanimalo je li Vlada pripremila nove dokumente, odnosno činjenice kojima će radnu skupinu Europske komisije koja uskoro dolazi u Zagreb, uvjeriti u punu suradnju s Haagom.

Ponovio je da Vlada radi na jedinom preostalom otvorenom slučaju (Gotovina) i da vjeruje da će u to uspjeti uvjeriti Europsku komisiju.

Upitan ima li novih momenta u slučaju Gotovina uzvratio je "ne mogu Vam sve govoriti, (...) moramo nešto ostaviti i za tu radnu skupinu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara