Sanader: Komšiću bi bilo pametnije da prouči dokumentaciju nego da se upušta u politikantstva

PREDSJEDNIK Vlade RH Ivo Sanader komentirao je u Splitu izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da će BiH tužiti Republiku Hrvatsku međunarodnim institucijama zbog gradnje Pelješkog mosta, rekavši da Komšić ne može zaustaviti gradnju Pelješkog mosta.

"Pitam gospodina Komšića je li Vijeće ministara u njegovoj zemlji nevažno, jer upravo se ono izjasnilo i dalo potporu gradnji Pelješkog mosta. Iz toga slijedi i pitanje, kakav je to odnos između Predsjedništva BiH, Vijeća ministara i Vlade BiH." - rekao je Sanader.

Podsjetio je i kako je član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović prije nekoliko dana "rekao da oni nemaju ništa protiv gradnje Pelješkog mosta i da BiH neće poduzimati nikakve akcije protiv Hrvatske".

"A znate li zašto je to rekao? Zbog toga što je svjestan da pred međunarodnim organizacijama nemaju nikakve šanse, jer Republika Hrvatska Pelješki most gradi na svojem teritoriju." - dodao je Sanader.

Rekao je i da bi Komšiću bilo pametnije da malo preciznije pogleda dokumentaciju nego da se upušta u "ovakva politikantstva koja nisu u skladu ni sa stajalištem Vijeća ministara, ni Predsjedništva BiH".

Foto:I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara