Sanader: Mesićeva izjava nije točna, ali neće ugroziti položaj Hrvatske

Sanader: Mesićeva izjava nije točna, ali neće ugroziti položaj Hrvatske
PREMIJER Ivo Sanader ocijenio je danas u saborskom aktualnom prijepodnevu da izjava predsjednika države Stipe Mesića da Hrvatska nikada nije ratovala s Crnom Gorom nije točna, ali da neće ugroziti vanjskopolitički položaj države.

Ne želeći je pobliže komentirati, premijer Sanader je kazao kako ta izjava predsjednika Stjepana Mesića nije točna, da su u agresiji na Hrvatsku sudjelovale i crnogorske snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U prilog tome naveo je i da se crnogorski ministar vanjskih poslova Miodrag Vlahović jučer u Zagrebu ispričao zbog uloge svoje zemlje u toj agresiji.

Želim se nadati da je (Mesićeva) izjava bila nesmotrena, da je to izrečeno u situaciji u kojoj se (Predsjednik) nije snašao, odgovorio je Sanader pravašu Slavenu Letici koji je Mesićevu izjavu nazvao nerazumljivom i čudačkom, pitajući se kako će to utjecati na hrvatsku tužbu pred Sudom pravde u Haagu.

Premijer je poručio da Hrvatska, unatoč svemu, želi normalizaciju odnosa s Crnom Gorom i Srbijom, ali na načelima međusobnog priznavanja i proeuropske inicijative.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara