Sanader: Milanović bi dobio nagradu u natječaju za glupost

"PITAJU me kako sam tako samopouzdan u našu pobjedu, a ja odgovaram da je razlog Zoran Milanović koji bi sigurno dobio nagradu u natječaju za glupost zbog svih gluposti koje izgovori", poručio je vođa HDZ-a Ivo Sanader na predizbornom skupu u Makarskoj.

Sanader je ustao u obranu Crkve za koju mu, kaže, zamjeraju što joj pomaže. "Vidim da 'četvorki' smeta biskupsko priopćenje i još mnogo toga, ali ništa im nije smetao kad je ta ista Crkva govorila o grijehu struktura dok je HDZ bio na vlasti, već su to učestalo koristili u obračunima s HDZ-om. Biskupi imaju pravo na svoje mišljenje i onda kad nam ide u prilog i onda kad ne ide", poručio je Sanader.

Predsjednik HDZ-a nije propustio priliku da još jednom u svom poznatom, i već pomalo izlizanom stilu, uputi uvrjedu konkurenciji. "Ona dva autostopera i ono dvoje u bijelom 25. studenog imat će besanu noć, a ako i uspiju zaspati, probudit će se u oporbi", kazao je Sanader.

Nakon što je završio s pljuvanjem svojih političkih protivnika, Sanader se osvrnuo na svoje dvorište, te podsjetio da je njegova Vlada u Hrvatskoj otvorila 300 gospodarskih zona i da želi otvoriti još 100 jer stručnjaci smatraju da je 400 gospodarskih zona za Hrvatsku optimalan broj.

Najavio je i kako će HDZ u novom mandatu povećati broj policajaca, te ih pripremiti za šengensku granicu, ali i djelotvornije suzbijanje kriminala. Makarane je Sanader zatim pozvao da pljeskom pozdrave Slavonce, koji su "u Domovinskom ratu bili zajedno s Dalmatincima", ali i "momcima iz BiH kojima danas nitko ne može oduzeti pravo glasa."

Za kraj, Sanader je komentirao i pitanje koje ovih dana najviše zabavlja hrvatsku javnost; korištenje sportaša u svojoj kampanji. "Čuo sam da SDP tvrdi kako HDZ zlorabi vrhunske sportaše, a ja ih pozivam neka i oni slobodno pokažu vrhunske sportaše koji podupiru SDP."

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara