Sanader: Neka Mesić puše na svoje savjetnike, a ne na Vladu

Sanader: Neka Mesić puše na svoje savjetnike, a ne na Vladu
PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor na večerašnjem je predizbornom skupu za Slavoniju i Baranju u Osijeku poručila "bit ću vaša predsjednica i zapovjednica hrvatskih Oružanih snaga, neću se ispričavati agresoru niti ću zaboraviti tko je napao Hrvatsku".

Na skupu u prepunoj športskoj dvorani "Zrinjevcu", u kojoj se po procjeni organizatora okupilo više od šest tisuća građana, nazočili su i predsjednik HDZ-a i Vlade dr. Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, HDZ-ovi ministri u Vladi, saborski zastupnici i HDZ-ovi župani slavonskih županija.

Jadranka Kosor je, govoreći o svom protukandidatu i sadašnjem predsjedniku Stjepanu Mesiću, rekla je kako se ona u kampanji ne služi ni lažima, ni vrijeđanjem poput Mesića koji se služi izrazima "od šišmiša do bijelih miševa".

Predsjednička kandidatkinja Kosor na pozornicu je pozvala stopostotnog invalida Domovinskog rata Darka Bešteka, istaknuvši kako zamjera sadašnjem predsjedniku države što ga nije zaštitio, dodavši kako će ona "kao hrvatska predsjednica znati cijeniti zasluge hrvatskih branitelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik HDZ-a Sanader pozvao je Slavonce i Baranjce da glasuju za Jadranku Kosor, "ženu koja je ušla u Hrvatski sabor 1995. i od tada svojim radom dala velik doprinos, među ostalim, u zaštiti obitelji, dostojanstva Domovinskog rata i hrvatskih branitelja".

Za sinoćnje sučeljavanje dvoje predsjedničkih kandidata na RTL-u predsjednik HDZ-a je rekao kako je sadašnji predsjednik Mesić bio neuvjerljiv. "Neka Mesić puše na svoje savjetnike, naprimjer na Bagića kojemu je zabranjen ulazak u EU, a ne na Vladu", kazao je Sanader.

Na predizbornom skupu govorili su i Vladimir Šeks te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Branimir Glavaš. Oni su pozvali Slavonce i Baranjce da u nedjelju, 16. siječnja, iziđu na izbore i izaberu za predsjednicu Jadranku Kosor.

Glavaš je naglasio kako će se HDZ i dalje zauzimati za reviziju privatizacije, ali će ona, kako je kazao, "obuhvatiti i privatizaciju našičke cementare u kojoj je sudjelovao i Mesić".

Na predizbornom skupu Jadranke Kosor u Osijeku nastupili su, među inima, Miroslav Škoro, Vanna, Dino Dvornik i Giuliano.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara