Sanader o pregovorima s EU: Ovo je dobar datum, ali nemojmo se zavaravati

Sanader o pregovorima s EU: Ovo je dobar datum, ali nemojmo se zavaravati

HRVATSKI europski prijatelji jedva su dočekali najavu Josea Manuela Barrosa da bi se pretpristupni pregovori s EU trebali okončati do jeseni iduće godine, kaže Ivo Sanader.

"Bilo je sasvim jasno da su jedva dočekali da predsjednik Komisije najavi mogući scenarij završetka pregovora", kazao je Sanader i istaknuo kako su se ovoj vijesti posebno radovali Angela Merkel i nizozemski premijer Jan-Peter Balkenende.

Sanader tvrdi kako je na Hrvatskoj sad da obavi svoj dio posla i do lipnja ove godine provede sve nužne reforme te ispuni sve svoje obveze kako bi poglavlja bila zaključena na vrijeme. "Ovo je vrlo dobar datum, ali ne smijemo se zavaravati - pred nama je puno posla", kaže Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader je razgovarao i s francuskim premijerom Francoisom Fillonom i uputio mu poziv da dođe u Hrvatsku prije početka francuskog predsjedavanja Unijom (1. srpnja), što je Fillon prihvatio.

Sad kad je ZERP ukinut za članice EU, više nema bilateralnih pitanja koja bi mogla stajati na putu pregovora. "Ne vidim nikakvu šansu da netko naša bilateralna pitanja sa Slovenijom, koja mi ne negiramo, sad opet pokuša prebaciti na europsku razinu".

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara