Sanader odbacio optužbe o pritisku na novinare

Sanader odbacio optužbe o pritisku na novinare
PREMIJER Ivo Sanader odbacio je danas optužbe da pojedini članovi njegove Vlade vrše pritisak na novinare te poručio da on i njegova Vlada u potpunosti podržavaju punu nezavisnost i slobodu medija.

Demokracija počiva na slobodi medija, odgovorio je Sanader u saborskom aktualnom prijepodnevu Željku Pavlicu (Libra) koji mu je spočitnuo intervenciju ministra vanjskih poslova Miomira Žužula u jedan medij (Hinu) i pritiske na novinara Slobodne Dalmacije zbog pisanja u slučaju Čačija.

Sanader je detaljno opisao zbog čega se Žužul za posjeta hrvatskog izaslanstva Bruxellesu i izvješća o susretu s predsjednikom Europske komisije Romanom Prodijem obratio Hini.

Žao mi je ako je zbog te intervencije došlo do nesporazuma i negativnog osjećaja u javnosti, ukoliko je bilo neprimjerenih riječi, ako je tako bilo nije bilo u redu, rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naveo je kako je ta intervencija bila potaknuta činjenicom da je Hinina vijest, dobivena putem SMS-a, bila netočno prenesena, što je, kaže, provjereno i kod šefa Prodijeva kabineta.

Žužul je potom nazvao uredništvo Hine kako bi se novinar čuo sa šefom kabineta, koji je izjavio da je vijest netočno prenesena, ali ne znam je li to novinar učinio, rekao je Sanader.

Potaknuti činjenicom da je vijest bila netočno prenesena obratili smo se onima koji su vijest objavili, dodao je premijer.

Sanader je demantirao tvrdnje da netko iz Vlade ili ministarstava vrši pritisak na novinara Slobodne Dalmacije zbog pisanja o izvanbračnom sinu pomoćnika ministra unutarnjih poslova Stipe Čačije kojemu Čačija, unatoč sudskoj odluci, ne plaća alimentaciju.

Nemam saznanja o takvim pritiscima, mogu samo apelirati na one koji su vršili pritisak da to ne rade, rekao je premijer opetujući da je policija dobila nalog da se od svih mogućih napada zaštiti majka izvanbračnog Čačijinog sina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara