Sanader po prvi puta popularniji od Mesića, Hebrang najomraženiji

U PRVOM istraživanju popularnosti političara nakon izbora Ivo Sanader, hrvatski premijer, s 19,3 posto proglašen je najpopularnijim političarom, što je dugo vremena bio predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Agencija Media Metar provela je 23. i 24. siječnja telefonsko istraživanje na 1000 ispitanika kojima je postavljeno pitanje "Kojeg političara smatrate najkvalitetnijim", piše Jutarnji list.

Novi hrvatski premijer osvojio je 19,3 posto glasova, a predsjednik države 15,2 posto glasova. Bivši premijer Ivica Račan s 13,6 posto osvojenih glasova bio je treći.

Zanimljivo je da je ovo prvo istraživanje popularnosti hrvatskih političara, nakon dugo vremena, u kojem Stjepan Mesić nije osvojio najviše glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U razdoblju od 2000. godine u gotovo svim istraživanjima najpopularniji političar uvijek je bio Stjepan Mesić, a Ivica Račan, tada premijer, osvajao je drugo ili treće mjesto.

Na četvrtom mjestu s 6,6 posto glasova je Jadranka Kosor, a peti je Ante Đapić s 4,1 posto glasova.

Miomir Žužul i Ivan Šuker osvojili nešto više od 2 posto glasova, Radimir Čačić 1,9 posto, a Tonči Tadić i Vesna Pusić 1,6 posto glasova, piše Jutarnji dodajući kako treba napomenuti da je i Račan u prvim mjesecima vladavine uživao potporu šire javnosti.

Zanimljivo je da nitko nije spomenuo bivšeg predsjednika Sabora Zlatka Tomčića, niti predsjednika Hrvatskog bloka Ivića Pašalića.

Iako Agencija nije postavila pitanje o najnepopularnijem političaru, mnogi građani željeli su se izjasniti i o tome, pa je za najnepopularnijeg političara proglašen ministar zdravstva Andrija Hebrang.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara