Sanader: Poziv u NATO potvrda je gospodarske stabilnosti i sigurnosti

Sanader: Poziv u NATO potvrda je gospodarske stabilnosti i sigurnosti

ULAZAK Republike Hrvatske u NATO premijer Ivo Sanader vidi kao priznanje hrvatskom gospodarstvu i njegovoj pouzdanosti u poslovanju i ulaganjima. Članstvo U NATO-u pruža mogućnosti rada na zajedničkim projektima, koji su ograničeni na zemlje članice saveza, naglasio je Sanader u intervjuu za Privredni vjesnik.

Strane investitore privući će, vjeruje Sanader, sigurnost i stabilnost koji se podrazumijevaju članstvom u NATO-u i EU. Pri tome spominje Češku, Poljsku i Mađarsku kao primjere pozitivnog učinka članstva u savezu za gospodarstva tih zemalja, gdje se broj izravnih stranih investicija udvostručio.

S NATO-m se može poslovati kao i s organizacijom, ističe Sanader, koja ima službenu listu tvrtki dobavljača, koje su u pravilu tvrtke zemalja članica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer se osvrnuo i na provođenje referenduma o ulasku Hrvatske u NATO, za kojeg se zauzimaju civilne udruge, te dodao da ukoliko se prikupi 10 posto potpisa od ukupnog biračkog tijela, što znači 450.000 potpisa, biti će raspisan referendum koji je u tom slučaju  predviđen Ustavom.

"Ako se to dogodi, mi ćemo naravno poštivati ustavnu odredbu", rekao je Sanader i dodao kako potpora ulasku Hrvatske u NATO raste i da do sada iznosi 70 posto.

B.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara