Sanader: Razriješio sam Škare Ožbolt jer je napadala Vladu koje je bila član

PREMIJER Ivo Sanader izjavio je danas u Hrvatskom saboru da je jučer razriješio Vesnu ŠkareOžbolt dužnosti ministrice pravosuđa jer je pet dana u tjednu bila ministrica, a šesti dan, kao predsjednica DC-a, napadala Vladu na konferenciji za novinare.

"Razlog razrješenja je taj što je stranka s kojom smo bili u koaliciji (DC) u krizi identiteta, jer ne može se pet dana u tjednu biti ministar, a šesti dan na konferenciji za novinare napadati Vladu koje si član, umjesto da se svi problemi rasprave u Vladi", rekao je Sanader.

"Budući da je pravosuđe važan resor, to je postalo opterećenje za Vladu i Ministarstvo", dodao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnike je pozvao da podrže Vladin prijedlog i već danas iskažu povjerenje Ani Lovrin kao novoj ministrici pravosuđa.

Poručio im je da je Ana Lovrin, dosadašnja HDZ-ova zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za pravosuđe, svojim radom u Saboru te kao bivša gradonačelnica i zamjenica gradonačelnika Zadra zaslužila njihovo povjerenje.

O Vladinom prijedlogu za imenovanje nove ministrice pravosuđa, koji je jutros uvršten u dnevni red saborske sjednice, raspravljaju zastupnički klubovi.

"Ne očekujem potporu DC-a u Saboru"

Premijer Ivo Sanader ne očekuje da će DC, nakon razrješenja njegove čelnice Vesne ŠkareOžbolt dužnosti ministrice pravosuđa, i dalje podupirati njegovu Vladu u Saboru, no želi da se suradnja s DCom nastavi na lokalnoj razini.

"Želimo da DC i dalje ostane koalicijski partner kada je riječ o općinama, gradovima i županijama, a hoće li to biti i u Hrvatskom saboru zaključite logički, vjerojatno ne", rekao je premijer novinarima nakon što je Sabor dao povjerenje novoj ministrici Ani Lovrin.

Naglasio je da je, u svakom slučaju, parlamentarna većina stabilna, da nema nikakvih problema, te najavio da će pozvati Škare-Ožbolt, kao čelnicu DC-a, na razgovor o mogućoj suradnji.

Odlučno je odbacio napise u nekim medijima da je Škare-Ožbolt bila pod nadzorom obavještajnih službi.

To su najobičnije špekulacije koje odlučno odbacujem, rekao je premijer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara