Sanader se sastao s austrijskim predsjednikom

HRVATSKA i Austrija dijele brigu za ostvarenje trajne političke stabilnosti na jugoistoku Europe, rekao je hrvatski premijer Ivo Sanader u srijedu u Zagrebu nakon sastanka s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom.

"Austrija zna da je za svaku zemlju važno da ima jasnu europsku perspektivu", rekao je Sanader. Hrvatska i Austrija imaju mnogo zajedničkog, između ostaloga i "zajedničku brigu i napore da dođe do trajne političke stabilnosti na jugoistoku Europe", dodao je hrvatski premijer.

Prema njegovim riječima, Hrvatska očekuje da Vijeće Europske unije sredinom prosinca objavi točan datum početka pregovora o članstvu u Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Austrijski predsjednik Fischer izrazio je "veliko poštovanje prema hrvatskom narodu, osobito kad se vidi napredak zadnjih godina".

Prema njegovim riječima, za odnose s Hrvatskom, koja je Austriji "de facto susjed", važne su tri stvari: objavljivanje točnog datuma početka pregovora s EU-om, jačanje mogućnosti ulaganja, te bilateralna suradnja.

Dvojica čelnika su, među ostalim, razgovarala i o pitanju arhivske građe i o nuklearki Krško.

Nakon sastanka s hrvatskim premijerom predviđen je sastanak Heinza Fischera s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara