Sanader se susreo s rumunjskim premijerom i članom Europske komisije

PRESJEDNIK Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader u petak se u Berlinu susreo s rumunjskim premijerom Adrianom Nastaseom, priopćeno je iz Ureda Vlade za odnose s javnošću.

Tijekom razgovora je istaknuto kako dvije zemlje imaju iznimno dobre bilateralne odnose i zajednički cilj i sudbinu u ujedinjenoj Europi te je dogovoreno da dvije vlade poduzmu sve što je potrebno kako bi se nastavio vrlo pozitivan trend razvoja gospodarske suradnje dviju zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rumunjska Hrvatskoj nudi punu potporu za ulazak u NATO, te otvorenost za razmjenu iskustava u procesu ulaska u punopravno članstvo Europske unije. Dogovoreno je da se vrlo skoro organizira susret dvojice premijera u Bukureštu, te da taj susret ima i snažnu gospodarsku dimenziju.

Hrvatski premijer dr. Ivo Sanader susreo se u petak u Berlinu s članom Europske komisije Guenterom Verheugenom. Premijer dr. Sanader upoznao je Verheugena s prvim potezima Vlade Republike Hrvatske, a dogovoren je i susret koji će se održati 13. siječnja u Strassbourgu.

U izaslanstvu Republike Hrvatske koje je vodio dr. Sanader bili su i ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul, te ministar kulture mr. Božo Biškupić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara