Sanader se telefonski uključio u emisiju želeći se obračunati s Čačićem

Sanader se telefonski uključio u emisiju želeći se obračunati s Čačićem
NAKON što ga je Čačić u emisiji OTV-a “2 u 9”, optužio da se obogatio za vrijeme svoje političke karijere, premijer Ivo Sanader telefonski se uključio u emisiju kako bi demantirao Čačićeve tvrdnje.

Sanader je, piše Jutarnji list, slučajno čuo optužbe na svoj račun, pa je odlučio uključiti se u emisiju i reagirati na Čačićeve tvrdnje da je 1992. godine bio podstanar, te da se nije mogao tako brzo obogatiti.

Premijer tvrdi kako je istina da je navedene godine bio podstanar, no samo u vrijeme dok je njegov novi stan bio u renovaciji, a stan je, tvrdi, kupio vlastitim sredstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Bezočne su laži da sam se obogatio tek kad sam postao političar jer sam prije toga bio suvlasnik dvije tvrtke u Austriji, a supruga vlasnica još jedne. Uspješan sam poslovni čovjek, imućan sam i jedan od imućnijih političara, a sve što imam stekao sam prije nego što sam se uključio u politički život Hrvatske.” - komentirao je Sanader svoje bogatstvo.

Čačić mu je odgovorio da se ni on nije obogatio nakon ulaska u politiku, te da svi koji nešto znaju o hrvatskom gospodarstvu znaju tko je Radimir Čačić.

“Neka istražno povjerenstvo provjeri i mene i Sanadera pa ćemo vidjeti kako stvari stoje” - dodao je Čačić, a s istragom se složio i Sanader.
No, za Sanadera nema straha, jer je Sabor odbio prijedlog HNS-a da se osnuje povjerenstvo koje bi istražilo način na koji su premijer Ivo Sanader i ministar u ostavci Miomir Žužul stekli imovinu. Razlog je taj što su u posljednji trenutak Šime Lučin (SDP) i Zlatko Kramarić (LS) povukli svoje potpise, pa HNS više nije imao dovoljan broj potpisa (desetina, odnosno 16 zastupnika).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara