Sanader: Skup u Salzburgu prigoda za predstavljanje Hrvatske

HRVATSKI premijer Ivo Sanader, koji je u utorak u Salzburgu na svečanoj akademiji u Europskom institutu "Herbert Bakliner" održao predavanje o temi "Hrvatska i Europa", izjavio je da je taj skup bio prigoda za predstavljanje Hrvatske i da su mnogi sudionici poduprli našu zemlju na putu do punopravnog članstva u Europskoj uniji.

Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik i posebni koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu Erhard Busek izrazili su želju da pristupni pregovori Hrvatske i Europske unije počnu što prije.

Na skupu su sudjelovali i bivši predsjednik Europske komisije Jacques Santer i bivši europski povjerenik za poljoprivredu Franz Fischler te mnogi ugledni gospodarstvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislim da je to bila iznimno dobra prigoda predstaviti Hrvatsku na uglednom Europskom institutu Herbert Bakliner. Ja i moji suradnici smo to i učinili", izjavio je Sanader novinarima na kraju skupa.

Premijer Sanader razgovarao je s koordinatorom Pakta o stabilnosti Erhardom Busekom, a večeras se sastaje s austrijskim saveznim kancelarom Wolfgangom Schuesselom.

Hrvatski premijer u srijedu će u Salzburgu sudjelovati na tradicionalnom ljetnom sastanku predsjednika vlada zemalja jugoistočne Europe. Domaćini tog sastanka su austrijski savezni kancelar Wolfgang Scheuessel i posebni koordinator Pakta o stabilnosti Erhard Busek.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara