Sanader smatra da treba mijenjati praksu u postavljanju veleposlanika

HRVATSKI premijer Ivo Sanader rekao je u ponedjeljak u Washingtonu da će predložiti izmjenu prakse postavljanja hrvatskih veleposlanika kako bi se izbjeglo da se u javnosti govori o kandidatima prije nego se o njima dobije suglasnost zemlje u koju bi trebali ići.

Reagirajući na pisanje hrvatskog tiska da za veleposlanika u Sjedinjenim Državama predlaže Nevena Juricu, Sanader je rekao kako o tome ne može govoriti jer zemlje ne komentiraju javno eventualne prijedloge prije nego dobiju suglasnost (agreman) zemlje u koju diplomat ide, te da treba uvesti promjene kako bi se to izbjeglo.

"Predložit ću promjenu prakse jer nije u redu da se u Hrvatskoj raspravlja o kandidatima prije nego je zemlja dala svoje pozitivno ili negativno mišljenje o tom kandidatu", rekao je Sanader novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je rekao da bi trebalo izmijeniti "redosljed radnji", tako da se najprije dobije agreman zemlje u koju diplomat ide, a potom da se prijedlog nađe na Odboru za vanjsku politiku Hrvatskog sabora.

Vijest o tome da bi Jurica trebao biti veleposlanik u Washingtonu je, kako se čini, u tisak procurila sa sjednice Odbora za vanjsku politiku.

(Hina) xsl ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara