Sanader: Tijekom obrane Gotovine branit će se istina o Domovinskom ratu

Sanader: Tijekom obrane Gotovine branit će se istina o Domovinskom ratu
PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivo Sanader rekao je danas u Barbanu kako će njegova osobna uloga, kao predsjednika hrvatske Vlade ali i predsjednika najjače političke stranke HDZa, biti da se tijekom obrane generala Gotovine obrani istina o Domovinskom ratu.

Premijer je na pitanja novinara odgovarao u Barbanu kod Pule, gdje je nazočio svečanosti povodom otvaranja radova na plinovodu Pula - Karlovac.

Osvrnuvši se na i dalje aktualan granični spor sa Slovenijom, rekao je kako hrvatska Vlada predlaže slovenskoj izlazak pred Međunarodni sud pravde, napomenuvši da to stajalište hrvatske vlade ima potporu svih stranaka u Saboru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li to biti u Den Haagu ili Hamburgu nema veze, u svakom slučaju pred međunarodnu pravosudnu instituciju, jer su Hrvatska i Slovenija 15 godina razgovarale o tom pitanju i nisu ga uspjele riješiti, kazao je Sanader i dodao kako očekuje kako će slovenska vlada to prihvatiti nakon što se slovenski predsjednik izjasnio u prilog hrvatskog prijedloga, i pristati ići pred međunarodno pravosudno tijelo.

Istaknuo je da Sloveniju i dalje smatra prijateljskom zemljom, s kojom će Hrvatska dijeliti zajedničku budućnost u ujedinjenoj Europi.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o navodnom traženju uhićenog bivšeg iračkog ministra vanjskih poslova Tarika Aziza da mu se u Hrvatskoj omogući privremeni azil, premijer Ivo Sanader, koji u tom trenutku još nije vidio očitovanje Ministarstva vanjskih poslova, rekao je kako je komentar toga suvišan, da "Republika Hrvatska neće ni u kojem slučaju to učiniti".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara