Sanader: U 2003. bit će bolje jer će HDZ dobiti vlast

U SPLITU je danas svečanom sjednicom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) proslavljena 13. obljetnica osnivanja te stranke u gradu.

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader pozdravljajući oko 700 nazočnih članova rekao je da će u 2003. godini hrvatskom narodu biti mnogo bolje jer će, kako smatra, HDZ pobijediti na izborima i doći na vlast.

Ocijenio je da je sadašnja koalicijska Vlada Ivice Račana ´dovela Hrvatsku u stanje da je izgubila vjeru u samu sebe´, a državu dovela pred ponor´. Sanader je također rekao kako samo ´Račan vidi uspjehe i nitko više´.

´(Predsjednik Stjepan) Mesić i Račan daju velike izjave. Tako nas predsjednik Mesić naziva šišmišima, a do jučer smo bili razbojnici. Danas šišmiši, a sutra ćemo biti i vladajuća stranka u Hrvatskoj´, kazao je predsjednik HDZ-a.

´Račan pak i u povodu tri godine vlasti kaže da hrvatski narod ne vidi i ne priznaje uspjeh. Znači, po Račanu, ne bi trebalo promijeniti vlast nego narod´, izjavio je Sanader.

Ustvrdio je također da je premijeru Račanu ´jasno da njegova vlast nema odgovora ni na jedno pitanje, i zato je njihov jedini odgovor cinizam´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik HDZ-a, najavio je i plan za Hrvatsku.

´To poručujem upravo iz Splita a s tim planom ići ćemo u izbornu bitku i objavit ćemo ga onda kada nam to bude odgovaralo. Želimo dobru suradnju sa svim našim susjedima, osobito s onima sa istoka da se stanje kod njih stabilizira, jer je to i u našem interesu. Želimo dobre odnose sa Slovenijom, uostalom i u bivšoj državi sa Slovenijom smo bili najbliži, ali ne tako da te dobre odnose kupujemo našim teritorijem´, kazao je, uz ostalo, Sanader.

Od županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije zatražio je da napravi reviziju poslovanja te županije.

Na svečanoj sjednici 13. obljetnice splitskoga HDZ-a govorili su i predsjednik splitskoga Gradskog odbora HDZ-a Zvonimir Puljić, predsjednik županijskog HDZ-a Živko Nenadić, saborski zastupnik i član Središnjeg odbora stranke Luka Bebić, glavni tajnik stranke Branko Vukelić, te potpredsjednici stranke Božidar Kalmeta i Jadranka Kosor.

Na proslavi nije bio nazočan župan splitsko-dalmatinski Branimir Lukšić ni predsjednik Županijske skupštine Mihovil Biočić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara