Sanader: Vanjskopolitički uspjesi imat će utjecaj i na unutarnjem planu

Sanader: Vanjskopolitički uspjesi imat će utjecaj i na unutarnjem planu

PREMIJER Ivo Sanader ocijenio je danas da je ova godina bila uspješna, da je Hrvatska u ovoj godini postigla punu afirmaciju na vanjskopolitičkom planu.

Na vanjskopolitičkom planu uspjeli smo ostvariti veliki uspjeh u tri koraka - u travnju avis, u lipnju status kandidata, u prosincu datum početka pregovora s EU bez dodatnih uvjeta, istaknuo je Sanader na božićno-novogodišnjem domjenku za novinare.

Premijer naglašava da će vanjskopolitički uspjeh, te posebno proces pregovaranja s EU imati značajan utjecaja i na unutarnjem planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatskoj su otvorena vrata EU, a svaki zakon koji budemo donosili u procesu usklađivanja zakonodavstva s europskim bit će komadić ulaska u EU, kazao je.

Uz vanjskopolitičke uspjehe, premijer je istaknuo i dobro makroekonomske rezultate, te naglasio značaj medija u demokraciji.

Pravo na informaciju temeljno je pravo demokracije, kazao je Sanader, ističući da uz punu slobodu medija treba njegovati i odgovornost za izrečeno i za napisanu riječ.

Premijeru Sanaderu i ministrima na čestitkama za predstojeće blagdane, u ime Zbora novinara akreditiranih u Vladi, zahvalila je novinarka Slobodne Dalmacije Olga Ramljak.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara