Sanader: Velika Srbija poražena je u Oluji, nema više šansi za takve fantazije

HRVATSKI premijer Ivo Sanader izjavio je medijima, komentirajući današnji osnutak vlade u progonstvu tzv. Republike Srpske Krajine u Beogradu, da je "velika Srbija" doživjela definitivni poraz prije deset godina pa više nema šansi za bilo kakvu realizaciju takvih fantazija.

"Riječ je o grupici ljudi koji misle da je velika Srbija aktualna. Velika Srbija je doživjela poraz, i to definitivni poraz prije deset godina, i sigurno da nema nikakvih šansi više za bilo kakvu realizaciju takvih fantazija", izjavio je premijer Sanader za Dnevnik Hrvatske televizije.

Komentirajući na novinarsko pitanje obnoviteljsku skupštinu tzv. Republike Srpske Krajine, na kojoj je sudjelovalo 40-ak izbjeglih političara iz nekad zaposjednutih hrvatskih područja, premijer Sanader je rekao kako je riječ je o ljudima koji nisu shvatili što je politički realitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politički realitet je da je Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu i da smo apsolutno i definitivno, što se Hrvatske tiče, završili s idejom velikosrpskih osvajača", rekao je, ističući da te ljude ne treba shvaćati ozbiljno.

"Što se Hrvatske tiče, za nas je to završeno u Oluji, onoj veličanstvenoj Oluji kada smo pobijedili i oslobodili zemlju", istaknuo je predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Nakon današnje "obnoviteljske sjednice"  "vlada RSK u progonstvu", novinarima je podijelila tekst "rezolucije". U njemu, između ostalog, stoji da "Srbi iz Republike Srpske Krajine nikada neće prihvatiti etničko čišćenje kao metodu rješavanja političkog pitanja, te da Hrvatska ne može i ne smije postati sastavni dio europskih integracija, a da pritom bude stvorena etničkim čišćenjem nad srpskim narodom". 

"Srbi nikad, pa ni danas ne traže ono što im ne pripada, već samo pravo na samoopredjeljenje, pravo koje imaju svi narodi Europe i svijeta", piše se u tekstu "rezolucije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara