Sanader: Vlada ima rješenje za teško stanje u zdravstvu

STANJE u zdravstvu je teško, ali imamo rješenje s kojim ćemo uskoro izaći pred javnost, izjavio je danas u saborskom "aktualnom prijepodnevu" premijer Ivo Sanader.

Vlada je ove godine vratila 3,5 milijardi kuna dugova, odnosno dospjelih obveza koje je zatekla u zdravstvu, istaknuo je Sanader dodavši da je stanje u zdravstvu teško, ali će Vlada znati pronaći rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovarajući na upit SDP-ovca Marina Jurjevića tone li hrvatsko zdravstvo, a samim time i Hrvatska, u glib nelikvidnosti, premijer je odgovorio da "Hrvatska ne tone nikamo, već se izvlači iz gliba u kojem smo je zatekli, pa i zdravstvo".

Ministar zdravstva Andrija Hebrang odbacio je prozivke Vilima Hermana (Libra) o nedovoljnom ulaganju u slavonsko-baranjsko zdravstvo, navodeći da je u osječku bolnicu, oštećenu ratom, do sada uloženo preko 180 milijuna kuna, više nego u sve ostale obnovljene bolnice.

Hebrang je rekao i da je uređaj za koronografsku dijagnostiku za tu bolnicu na putu, jer je natječaj za njegovu nabavku završen, te da ne zna tko je dobio pravo nabavke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara