Sanader: Vlada u potpunosti podupire akademika Radmana u projektu Mediteranskog instituta

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivo Sanader razgovarao je danas u Banskim dvorima s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem i savjetnikom za znanost predsjednika Vlade o projektu Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu akademikom Miroslavom Radmanom, priopćeno je iz Vlade.

Premijer Sanader još je jednom istaknuo da hrvatska Vlada u potpunosti podupire rad akademika Radmana na konstituiranju instituta te angažman resornog ministra i ministarstva u završetku svih radova na tom projektu.

U priopćenju se navodi da su prema ugovorima s izvođačima građevinskih radova čvrsto zacrtani rokovi završetka gradnje zgrade do blagdana sv. Duje kada će se obilježiti i 1700-ta obljetnica grada Splita.

U razgovoru je također istaknuto kako će se za potporu radu i djelovanju tog instituta tražiti i potpora iz fondova Europske unije.

Naglašeno je kako bi bilo poželjno da i hrvatsko gospodarstvo sudjeluje u potpori istraživačkog rada instituta budući da će rezultati istraživanja biti primjenjivani i u novim tehnologijama.

Na sastanku su bili i predsjednik i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i Luka Bebić i predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara