SDP: Batinaši neće proći

IGOR DRAGOVAN, tajnik SDP-a, za Index je komentirao današnji napad na Igora Rađenovića, direktora Zagrebačkih cesta i potpredsjednika zagrebačkog Holdinga te ujedno i člana SDP-a. Dragovan je izrazio zadovoljstvo što je Rađenović sada dobro i što nije prošao i sa težim posljedicama.

"Što se tiče napada, moramo reći da batinaši neće proći i neće uplašiti nikog u SDP-u", poručio je Dragovan.

Napad na Rađenovića brzo se doveo u vezu s istragom koju provode USKOK i kriminalistička policija u Zagrebačkim cestama, a Milan Bandić je na današnjoj konferenciji dao naslutiti da se radi o grijesima Rađenovićevih prethodnika. Prethodni direktor je bio Ivan Kolarević, rođak Bandićeve supruge, te navodno i trag USKOK-ove istrage vodi do nje.

"Igor Rađenović svoj posao radi odgovorno i profesionalno. Tako je uvijek bilo u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Moram vas podsjetiti da je on svojedobno bio i predstojnik premijera Ivice Račana. On svoj posao uvijek radi na najprofesionalniji način", rekao je Dragovan.

Rađenović je sudjelovao i na SDP-ovoj izbornoj konvenciji prošle subote te je tamo navodno govorio da mu je zlo od svega u Zagrebačkim cestama te da se sprema otići.

Rađenović trebao Zagrebačke ceste spasiti od korupcije

Smjene desetak suradnika i direktora te otkazivanje suradnje mnogim kooperantima, bili su prvi nepopularni potezi direktora Zagrebačkih cesti, Igora Rađenovića. Sukobi su ga čekali već od prvog dana.

Rađenović je trebao biti spasitelj Zagrebačkih cesti, koje su u kuloarima godinama bile poznate kao najkorumpiranija podružnica Holdinga, prenosi Jutarnji list.

Tehnički direktor Stipo Čorić, vijećnik HSP-a, bio je prvi na listi onih za koje je Rađenović smatrao da su se bavili sumnjivim poslovima. Čorić kaže da Rađenović provodi strahovladu u Zagrebačkim cestama, a on sam nalazi se na prisilnom godišnjem odmoru od listopada 2007. godine.

Anonimne prijetnje Rađenoviću su počele stizati otkako je postao direktor tog poduzeća, prije devet mjeseci i čiji godišnji prihodi za poslove rekonstrukcije i održavanje prometnica iznose oko 250 milijuna kuna.

Rađenović je poslao anonimnu dojavu USKOK-u, koji posljednjih tjedana provodi opsežnu istragu zbog sumnje da se u Zagrebačkim cestama pere novac. Isto tako pružio je potpunu suradnju policiji i istražiteljima.

D.M./B.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara