Sisak: Grad protiv Ine

Sisak: Grad protiv Ine

“TRAŽIMO mjere protiv zagađivača Rafinerije Ine, koja čak i najavljuje zagađenja i kršenja hrvatskih propisa i zakona, a Inspekcija na to ne reagira prijavama. Vrijeme je da se tome stane na kraj, a to ćemo učiniti s podizanjem tužbi protiv Ine", rečeno je danas na konferenciji za tisak dogradonačelnika Siska Veljko Novak i člana poglavarstva Bora Mioča zaduženog za pitanja ekologije.

Obavijestit će i MOL

Na konferenciji za novinare najavljene su tako nove tužbe koje će Grad Sisak podići protiv Ine, sisačke Rafinerije, odgovornih u Ini kao i Inspektorata zaštite okoliša budući da valjano ne rade svoj posao. Neposredan povod novim tužbama, na koje su pozvani i građani, bilo je zagađenje u razdoblju od 13. do 16. listopada.

> Ina: Nepodnošljiva lakoća bahatosti u Sisku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razina drskosti i bahatosti koju Ina pokazuje prema ovome Gradu prevršila je svaku mjeru. Vlada treba puno više učiniti i pitam se je li šaka talira dovoljna da nam ovo rade”, rečeno je na tiskovnoj konferenciji, a član poglavarstva Mioč dodao je kako MOL ovo što se radi u Sisku sigurno ne radi u Mađarskoj.

Grad Sisak najavio je kontakte s MOL-om u kojem bi ih se upozorilo kako na zagađenja, a tako i na tužbe. 

I.Ć.
Foto: sisak.info

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara