Slobodan Ljubičić podnio ostavku

Slobodan Ljubičić podnio ostavku

SLOBODAN LJUBIČIĆ, direktor Zagrebačkog holdinga, podnio je ostavku koja je već od podneva na stolu gradonačelnika Milana Bandića. U tekstu ostavke koju je dostavio medijima, Kikaš  kao razlog navodi "propust koji se dogodio objavom materijala na web stranicama Holdinga i s time povezanim medijsko-političkim pritiscima" te naglašava da se povlači iako iza sebe ostavlja "nedvojbeno uspješno poslovanje Holdinga". Dodao je da ostavku daje i zbog obiteljskih razloga.

U medijima se spekulira da bi Slobodana Ljubičića na mjestu direktora Zagrebačkog holdinga mogao zamijeniti bivši direktor HEP-a Ivo Čović. Pretpostavlja se da je ostavka uslijedila nakon što je vrh SDP-a izvršio pritisak na Milana Bandića i poručio mu da mora smijeniti Ljubičića zbog niza afera koje su u posljednje vrijeme pogodile Holding i koji se često spominjao u istoj rečenici s USKOK-om.

Podsjetimo, anonimno, optužujuće pismo protiv pretučenog bivšeg direktora Zagrebačkih cesta, Igora Rađenovića na web stranicama Zagrebačkog holdinga, objavljeno je prošlog petka. U pismu, starom devet mjeseci, anonimni autor Rađenovića optužuje za seksualno napastovanje dviju djelatnica i uništavanje Zagrebačkih cesta.

Gradonačelnik Milan Bandić prekjučer je najavio sankcije za odgovorne za pismo protiv Rađenovića. U pismu anonimni autor optužuje Rađenovića za seksualno zlostavljanje dviju djelatnica Zagrebačkih cesta, tvrtke koja se nalazi u sastavu Holdinga.

I Nenad Ivaković podnio ostavku "iz moralnih razloga"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Ivanković, kao što je bilo najavljivano, podnio je ostavku na mjesto glasnogovornika Zagrebačkog holdinga. Ivanković kao razlog ostavke navodi moralnu obvezu jer je ostavku dao i sam Ljubičić.

"S obzirom da sam ja bio njegov savjetnik za medije, smatram svojom moralnom obvezom da i ja podnesem ostavku na moju dosadašnju funkciju u Zagrebačkom holdingu", napisao je Ivanković u svojoj ostavci.

Inače, može se reći da je čitava priča oko Igora Rađenovića započela kada je u Holdingu započela istraga zbog financiranja Ivankovićeve predizborne kampanje poznate kao "sir i vrhnje" u vrijeme kada je vodio desničarsku i eurofobičnu stranku SIN, a te malverzacije je prijavio upravo bivši direktor Zagrebačkih cesta.

D.M.
Foto: Zg Holding/Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara