Šuljić: Mesić nepromišljeno ulazi u područje u kojemu nije kompetentan

KOMENTIRAJUĆI izjavu predsjednika Stjepana Mesića kako je neuobičajeno to što je premijer Sanader, na poziv Hrvatske biskupske konferencije, biskupe izvijestio o pregovorima s Europskom unijom, te njegovu ocjenu da se Crkva treba baviti svojim problemima, predstojnik Tiskovnog ureda HBK Anton Šuljić je rekao da je Predsjednik nedovoljno obaviješten o naravi Crkvenog poslanja.

"Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić očito je nedovoljno obaviješten o naravi Crkvenog poslanja, a djelomično je pod utjecajem svojih bivših indoktrinacija pa stoga neprimjereno netaktično, pa i nepromišljeno ulazi u područje u kojemu nije kompetentan", rekao je danas Anton Šuljić u telefonskoj izjavi za Hinu.

Time, naravno, ne šteti samo instituciji predsjednika koju obnaša, nego i dobrim odnosima između Crkve i državnih vlasti", istaknuo je predstojnik Tiskovnog ureda HBK Anton Šuljić.

Ocijenivši neuobičajenim jučerašnji istup premijera Ive Sanadera, kojega je Hrvatska biskupska konferencija pozvala da biskupe što bolje izvijesti o stanju pregovora s Europskom unijom, predsjednik Mesić rekao je danas novinarima: "To nije uobičajeno. Može se sa svima razgovarati, pa tako i s predstavnicima Crkve, ali ja bih predložio da se Crkva bavi svojim problemima."

Na zasjedanje HBK, čija je jedna od glavnih tema bila Hrvatska i Europa s posebnim osvrtom na ulogu Katoličke crkve u procesima europskog ujedinjenja, biskupi su pozvali premijera Sanadera i ministra Božu Biškupića.

Predsjednik Mesić rekao je danas da politika ne treba biti primarna zadaća Crkve. "Ja se nikada ne bavim crkvenim problemima iako sam vjernik", dodao je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara