Supruga ga ostavila nakon 18 godina maltretiranja pa ju je oteo i prijetio joj sjekirom

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 58-godišnjakom kojeg se tereti za nasilničko ponašanje u obitelji i prijetnje njegovoj 53-godišnjoj supruzi. Kako je izvijestila PU zagrebačka, nasilnik je suprugu maltretirao posljednjih 18 godina!

Suprugu je dovodio u ponižavajući položaj, zlostavljao je i vrijeđao te ju je fizički napadao i premlaćivao, zbog čega ga je tijekom kolovoza ove godine napustila. Sredinom kolovoza je nesretna žena na njegov nagovor pristala da se nađu na području Sesveta.

Prijetio joj nožem i sjekirom

Kako je izvijestila policija, nasilnik se u podne dovezao svojim automobilom na dogovoreno mjesto, ženu je na silu uvukao u vozilo te ju je udarajući i prijeteći joj nožem i sjekirom odvezao do cvjećarni na Markovom polju. Tu mu je supruga pokušala pobjeći iz automobila, ali ju je silom zadržao, stalno joj prijeteći da će je ubiti.

Dozivanje u pomoć i zapomaganje nesretne žene čuli su slučajni prolaznici koji su joj pomogli da se istrgne nasilniku iz ruku. Izvukli su je iz vozila te pozvali policiju i Hitnu medicinsku pomoć, ali nasilnika nisu uspjeli spriječiti u bijegu.

Policija ga je istog dana pronašla kod kuće te ga je odvezla u Kliničku bolnicu Zagreb zbog pružanja psihijatrijske pomoći. Nakon pružene odgovarajuće liječničke pomoći, nad nasilnikom je provedena prekršajna, a potom i kriminalistička obrada te je uz kaznenu prijavu doveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara