Trgovački sud odlučio: Bandić ostaje jedini član Skupštine Holdinga

Tekst: J.D.
Foto: Damjan Tadić (Cropix)


TRGOVAČKI sud odlučio je pomrsiti planove zagrebačkoj Gradskoj skupštini i odbio upisati promjene Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog Holdinga u sudski registar, neslužbeno doznajemo iz te tvrtke.

U Holdingu kažu kako čekaju službenu objavu odluke Trgovačkog suda, a kad je budu dobili očitovat će se o njoj i najaviti daljnje korake. Glasine govore o tome da je Trgovački sud ovako presudio zbog nesuglasja između Statuta Grada i zaključka Gradske skupštine po kojoj se skupština Holdinga proširuje.

Bandićeva osveta

Bandić je od samog početka osporavao i odluku Gradske skupštine, ali i Ustavnog suda, koji je presudio da je imenovanje trgovačkih društava lokalnih samouprava u nadležnosti lokalne uprave. Još je 17. ožujka u priopćenju naveo da će tražiti mišljenje Sabora zbog odluke Ustavnog suda donesene na primjeru Belog Manastira.

Time zagrebački gradonačelnik odnosi prvu značajnu pobjedu u unutarnjem gradskom ratu kojeg vodi sa svojom bivšom strankom. Nejasno je kako će se ova situacija odraziti na njegov raniji potez, prilikom kojem je Holdingu izbio posao s Tržnicama Zagreb vrijedan dva do tri milijuna kuna godišnje.

Tržnicama je poslao dopis u kojemu je naveo kako im iz nadležnosti oduzima poslove prodaje na pokretnim napravama i kioscima, a te poslove je vratio pod  nadležnost Gradske uprave. Bandić očigledno namjerava financijski dotući Holding, koji je do nedavno bio njegovo najjače oružje u upravljanju Zagrebom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara