U čast Bandiću organizirano kopanje po smeću

NAKON što je zagrebački gradonačelnik odlučio da će kažnjavati Zagrepčane zbog kopanja po smeću, odnosno nakon što je prošlog četvrtka Gradska skupština prihvatila novu Odluku o komunalnom redu, Nezavisni hrvatski sindikati su se odlučili na organizirano kopanje po smeću.

Prema riječima predsjednika NHS-a Krešimira Severa, ova odluka je samo dodatno kažnjavanje zagrebačke sirotinje, koja po smeću kopa jer je na to prisiljena neimaštinom. Sever je ocijenio kako "Bandić ovom odlukom želi maknuti sirotinju sa zagrebačkih ulica, kako ne bi kvarila imidž grada, po uzoru na premijera Ivu Sanadera, koji je izmjenom Zakona o javnom okupljanju, maknuo nezadovoljnike s Markova trga".

Ipak, smatra Sever, ovom se odlukom neće riješiti problem gradske sirotinje, s obzirom da zbog mizernih plaća i stalnog rasta cijena broj siromašnih u Hrvatskoj svakodnevno raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima NHS-a, minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u veljači su iznosili 6.432 kune, što je, u odnosu na siječanj, porast od 0,04 posto, dok se s prosječnom plaćom za prosinac moglo pokriti svega 77,08 posto potrošačke košarice.

Sever je stoga najavio kako će, ne dođe li do izmjena, članovi NHS-a 15. srpnja, na dan kada nova Odluku o komunalnom redu stupa na snagu, krenuti u organizirano prekapanje kontejnera. "Pa neka nas onda komunalni redari kazne s 300 kuna globe", rekao je Sever.

I.M.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara