U dvije godine Jozo Petrović je sa Sanaderom u Vladi sastančio 38 puta

U dvije godine Jozo Petrović je sa Sanaderom u Vladi sastančio 38 puta

Foto: Hina

BIVŠI član uprave Ine Josip Petrović te današnji lobist MOL-a u godini i pol dana čak je 38 puta bio u Vladi kod Ive Sanadera, doznaje RTL Direkt.

Naime, GONG je još nedavno od hrvatske Vlade zatražio informaciju je li se u Banskim dvorima 4. kolovoza 2007. hodine dogodio sastanak između tadašnjeg premijera Ive Sanadera, predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija te Joze Petrovića, budući da je navodno na tom sastanku dogovoreno mito za predaju upravljačkih prava INA-e mađarskom suvlasniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada je pak odgovorila kako za taj dan ne postoji evidencija da je itko od posjetitelja ušao ili izašao iz zgrade Vlade.

Josip Petrović Ivu Sanadera je posjetio 38 puta od 1. siječnja 2007. do 1. srpnja 2009., kada je bivši premijer podnio ostavku.

Očito je Petrović bio osoba od velikog povjerenja za Ivu Sanadera, a njegova uloga u najnovijoj aferi koja trese Hrvatsku, aferi Konzultantica, također je ključna. Podsjetimo, supruga prvog potpredsjednika Vlade surađivala je s njegovom tvrtkom. On joj je, naime, platio najmanje pola milijuna kuna za savjetovanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara