U Sanaderovom selu gigantski plakat usmjeren protiv premijera

MA KOLIKO god se hrvatski premijer Ivo Sanader trudio osvojiti srca mještana Dugobaba, sela iz kojeg potiče njegova obitelj, slučaj odbjeglog generala Gotovine ujedinio je mještane Dugobaba u prosvjedu protiv Sanaderove politike.

Naime, danas je u mjestu Dugobabe u solinskoj Zagori postavljen veliki plakat Ante Gotovine visok 5, a širok 3 metra ispod kojeg piše:"Je heroj, a što si ti".

Podsjetimo, Sanader je još 3. veljače 2004. presjedao sjednicom Povjerenstva za gradnju cesta koja je bila održana u Dugopolju, a na njoj je, suprotno predviđenom planu, odlučeno da se gradi pristupna cesta na lokaciji Vučevica, iako pri tome nisu poštovani zahtjevi stručnjaka za zaštitu okoliša.

Zbog činjenice da je selo u kojem svaka druga kuća nosi prezime Sanader dobilo direktan izlazak na autoput mještani Dugobaba su 26. lipnja, na dan otvorenja autoceste Zagreb-Split, dočekali Vladu povorku na čelu s premijerom Sanaderom noseći transparente na kojima je pisalo "Hvala ti, Ivo", "Ivo, volimo te" i "Ivo, voli te Zagora".

No, ljubav Ive Sanadera i stanovnika njegovog sela nije dugo trajala, unatoč usluzi koju im je napravio na račun poreznih obveznika.

Predsjednik kaštelanske HVIDRE Željko Strize kazao je Hini da je taj veliki plakat postavljen na inicijativu mještana Dugobabe iz zaseoka Sanader, Kulić i Zoke uz pomoć HVIDRE iz Kaštela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu postavljanja slike Ante Gotovine u centru Dugobaba kod autobusne postaje kaštelanska HVIDRA izdala je i priopćenje za javnost u kojem kaže kako je narod ovog kraja danas poručio hrvatskoj javnosti da spomen na generala Antu Gotovinu živi i dalje u srcu svakog poštenog Hrvata bez obzira kojoj stranci i politici pripadao.

"Nije slučajno što to radimo danas uoči dana kad smo oslobodili našu zemlju vođeni generalima od Gotovine, Norca, Ademija, Krstičevića na čelu s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom", kaže se uz ostalo u priopćenju i dodaje da je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti postao praznik manekena s Markova trga i Pantovčaka kojima svečani postroj u Kninu znači samo čišćenje savjesti od podaničke politike prema međunarodnim moćnicima.

U priopćenju se također kritički govori o dodjeli odličja predsjedniku Mesiću za koga se kaže da je "krivotvoreno svjedočio u Haagu da je Hrvatska bila agresor u BiH i da je potpuno diskreditirao Oluju". Također se kritički govori i o premijeru Ivi Sanaderu kome se poručuje da se domoljublje ne dokazuje u Haagu i da je ono ugrađeno u ovu državu krvlju i žrtvom hrvatskih domoljuba.

"Domoljublje se ne dokazuje školom, brojem stranih jezika kojim se služimo, već zauzetošću za svoj narod i očuvanjem onih vrednota koji su nam dali u naslijeđe mrtvi heroji koji su ga dokazali djelima, a ne velikim riječima i paradama" kaže se uz ostalo u priopćenju na čijem se kraju pozivaju svi, kako se kaže, domoljubi da zajedno s generalima obilježe 10. obljetnicu Oluje u Kninu, a da se poslije toga pridruže koncertu Thompsona u Čavoglavama.

Najveći plakat Ante Gotovine u Hrvatskoj, dimenzija 5x3 metara, djelomično je postavljen na zemlji koju je velikodušno ustupio Luka Sanader, prvi rođak premijera. Drugi dio zemlje za postavljanje plakata vlasništvo je Jakova Kulića.

Sanaderu, pak, preostaje ona stara utješna izreka prema kojoj nitko nije kralj u svom selu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara