Vatra prijeti kućama kod Omiša

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Vladimir Ivanov (Cropix)

VATROGASCI s omiškog područja bore se protiv požara, koji bijesni u Dućama pokraj Omiša. Gori na predjelu Luka. Vatra se brzo širi potpomognuta jakom burom. Do 21 sat izgorjelo oko 20 hektara terena, uglavnom niskog raslinja i trave.

Isti predio gorio je, inače, prije nekoliko godina, tako da vatrogasci dobro znaju što ih čeka. Velik problem predstavlja doprema teže vatrogasne mehanizacije do požarišta.

Situacija je krajnje ozbiljna."Na požarištu su angažirane sve raspoložive snage sa omiškog područja. Požar se širi strahovito brzo i vatra prijeti kućama. Zatražili smo pomoć iz Splita i interventnu postrojbu iz Divulja. Te snage su u dolasku, radi se o značajnom broju vatrogasaca. Sada nam treba što više cisterni, i to što užih, da mogu ući u uličice" kazao je Ivan Kuvačić, šef omiških vatrogasnih postrojbi.  

Dojavu o izbijanju požara zaprimili su u DVD-u Dugi Rat u 19.45 sati.

Ponovno prohodna autocesta

"Zbog gustog dima na autocesti A1 normaliziran je promet u oba smjera između čvorova Gospić i Sveti Rok", potvrdila je policija oko 22.20 sati. Promet je bio u prekidu od 21.30 sati.

Naime, požar trave i niskog raslinja uz autocestu izbio je jučer poslijepodne, a vatra je na nekim mjestima dolazila i do zaštitne ograde autoceste, a čini se da se požar u večernjim satima ponovno rasplamsao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara