Video: Čedo Milanović nakon Johnnya Blaira

Video: Čedo Milanović nakon Johnnya Blaira

SLIČNOSTI nema, isti su, kaže HDZ-ov glasnogovornik Ratko Maček uspoređujući spotove SDP-a i srpskog LDP-a Čede Jovanovića i dodaje kako će "SDP zasigurno izaći u dijaspori".

Hodanje na ulici, miješanje sa običnom "rajom", i solidariziranost sa željom raje za normalnim životom nije originalni marketinški pogodak koji potječe od SDP-ovih stručnjaka, nego je već viđen u susjednoj nam Srbiji.

Nakon početnog oklijevanja da nam kaže hoće li, nakon izjave Zoran Milanovića da je Ivo Sanader kopirao slogan Slobodana Miloševića, protuudarac njegove stranke biti da je SDP kopirao LDP-ov spot, Maček nam je ipak iznio što misli.

"Nema sličnosti, isti su! Pa jeste li pogledali spot? Čini mi se da SDP planira ipak izaći u dijasporu", kaže Maček, aludirajući valjda da se SDP udvara našim istočnim susjedima. Od nas zavisi, Ljudi su snaga... ocijenite sami.

Podsjetimo da su HDZ mediji pozivali za nemaštovitost i kopiranje britanskih laburista. Maček kaže da to nije kopiranje nego da su njihovi promidžbeni spotovi posljedica "širokog istraživanja".

"Jeste li uopće vidjeli Tonyja Blaira u tom spotu?", pita Maček. Istina, nema ga, za razliku od Sanadera koji sa gotovo istovjetnim porukama i statistikama šeće među ljudima koji se u laburističkom spotu pojavljuju - bez britanskog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka sličnost je namjerna

Spot Liberalno demokratske partije datira sa početka ove godine (izbori u Srbiji su održani 21. siječnja). Jovanović je LDP osnovao nakon razlaza sa Demokratskom strankom i sukoba sa predsjednikom Borisom Tadićem, a za vrijeme Miloševićeve strahovlade istakao se kao jedan od organizatora studentskih prosvjeda protiv njega. Njegov angažman nije prošao nezamijećeno kod Zorana Đinđića, koji ga je (kao Račan Milanovića) uzeo pod svoje okrilje.

Milanović se hvali dobrim vezama sa političarima koji predstavljaju novu, demokratski umivenu Srbiju, a kud ćeš boljeg uzora za kopiranje od razuzdanog ljepotana i također ljevičara Čede Jovanovića. Mlađi od mladog Milanovića i još pristaliji od novog ljubimca žena među hrvatskim političarima

Milanović sluša Azru i ostale novovalce, dok se Čeda kao pravi sljedbenik trendova, rado opušta na VIP prostoru Petrovaradinske tvrđave na festivalu EXIT gdje su ga kamere srpskih tabloida hvatale i pijanog.

To nije kraj životu na rubu mladolikog Čede i nije teško zamisliti da mu naš Zoki zavidi. Jer dok je njegov uzor pregovarao sa opasnim srpskim klanovima, rušio Miloševića i poslije ga hapsio, a auto mu odlijetao u zrak, Milanović je po briselskim činovničkim kuloarima bistrio politiku i bio vjeran (since 1999) član kvartovske ćelije SDP-a na Črnomercu.

Na kraju dobro upozorimo našeg Zokija Jovanovića da je Čedi malo vrijedio sav šarm i odvažnost kada je javno priznao ono što se neslužbeno znalo: kako drži vezu sa beogradskim podzemljem. Okrenuli su mu leđa svi; od vlastite stranke, do birača.

Spot koji je SDP posudio, donio je njegovoj Liberalno demokratskoj partiji tek pet mjesta u srpskoj Skupštini.

A.B., Z.A.
Foto: YouTube

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara