Video: Pogledajte gdje je australski Fritzl više od 30 godina zlostavljao kćer

Tekst: I.M.
Foto: AFP

AUSTRALSKE vlasti i dalje u tajnosti drže identitet muškarca koji je više od 30 godina silovao svoju kćer. "Australskom Fritzlu", kako su ga prozvali mediji, kći je rodila četvero djece. Sva djeca su rođena s poteškoćama u razvoju, a jedno je kasnije i umrlo. Kći monstruma s djecom sada živi u sigurnoj kući, a u "domu strave" sad živi druga obitelj, koja je šokirana onime što se događalo unutar zidova njihove kuće.

> Australski Fritzl kćer silovao 30 godina, rodila mu četvero djece

"Jednostavno odvratno. Imam petero djece, četiri djevojčice i dječaka. Kad samo pomislim kako nitko nije znao što se događalo njegovoj kćeri", rekla je Molly Vaoga, stanarka bivšeg doma obitelji "australskog Fritzla", te dodala kako jednostavno misli da "svi jednostavno vole gledati svoja posla".

"Kako je moguće da zajednica, susjedi, nitko nije ništa posumnjao? Liječnici, policija, socijalni radnici - nitko nije reagirao na ono što se događalo posljednjih 30 godina?!", šokiran je bio Joe Tucci iz australske Zaklade za djecu.

Podsjetimo, jučer su australski mediji objavili šokantnu priču o muškarcu koji je sad u 60-im godinama života, a kćer je počeo zlostavljati tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća, kad je bila 11-godišnja djevojčica. Australska policija je odbila iznositi u javnost detalje slučaja. Potvrdili su tek da su uzeti DNK uzorci pomoću kojih je dokazano da je muškarac uistinu otac djece svoje kćeri.

Prema izvješćima, žena je policiji 2005. godine prijavila zlostavljanje, ali je odbila daljnju suradnju s policijom jer se bojala za vlastiti život. Policiju je ponovno kontaktirala u lipnju prošle godine, kad je dala izjavu proti ova. Policija je protiv monstruma u veljači podigla optužnicu za seksualno zlostavljanje u 83 točke. Broj optužbi kasnije je smanjen na 13, uključujući i pet za incest, pet za silovanje i dvije za seksualno zlostavljanje djevojčice mlađe od 16 godina. Suđenje "australskom Fritzlu" treba početi u studenom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara