Vlada danas odlučuje o kupnji dva Canadaira i tri Air Tractora

Vlada danas odlučuje o kupnji dva Canadaira i tri Air Tractora

NA DNEVNOM redu današnje sjednice Vlade trebala donijeti odluku o nabavci dva Canadaira i tri Air Tractora, a vjerojatno će se raspravljati i o prodaji Željezare Split poljskom Zlomrexu.

Premijer Ivo Sanader najavio prošloga tjedna nakon sastanka s vatrogasnim zapovjednicima u Vatrogasno operativnom središtu u Divuljama, da će već na sljedećoj sjednici Vlade, koja je danas u 13 sati, potaknuti kupnju još dva kanadera, tri zračna traktora i vatrogasnu opremu za deset helikoptera.

Vrijednost investicije je 60 milijuna dolara, a sredstva za vatrogasnu flotu Sanader misli osigurati iz proračuna za 2008. godinu.

Suglasnost DORH-a za željezaru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada će danas vjerojatno raspravljati i o nacrtu ugovora o prodaji Željezare Split poljskom Zlomrexu, o kojem bi se najprije trebalo izjasniti Državno odvjetništvo i dati suglasnost. Zbog ovoga će se ugovora uoči sjednice Vlade sastati i Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju koji je odlučio prihvatiti ponudu poljske tvrtke.

Zlomrex je naime, ponudio 10,11 milijuna kuna za dionice i ukupna ulaganja u Željezaru u iznosu od 200 milijuna kuna, uglavnom iz vlastitih sredstava. Prihvatio je i podmiriti sve obveze Željezare prema komercijalnim bankama u iznosu od oko 165 milijuna kuna.

A.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara