VNS: Udvostručiti napore kako bi se pronašao Ante Gotovina

VIJEĆE za nacionalnu sigurnost na sjednici, kojom su predsjedali predsjednici Republike i Vlade Stjepan Mesić i Ivo Sanader, naložilo je svim mjerodavnim državnim tijelima da udvostruče napore u kako bi pronašli i izručili umirovljenoga generala Antu Gotovinu Haagu.

Provedba toga zadatka uključuje stalni rad koordinacijskog tijela na najvišoj operativnoj razini, sastavljenog od predstavnika MUP-a, OA-e POA-e i VSA te Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi, priopćeno je iz Ureda Predsjednike.

U priopćenju, koje je potpisala pročelnica Odjela za informiranje Ureda predsjednika Danijela Barišić, kaže se:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pod predsjedanjem predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i predsjednika Vlade dr. Ive Sanadera održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj je razmatrana suradnja s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu, a u sklopu aktualnih odnosa Republike Hrvatske s Europskom unijom. Odlučeno je da će se Vijeće za nacionalnu sigurnost sastajati najmanje jedan put tjedno.

Dan je nalog svim mjerodavim državnim tijelima da udvostruče napore kako bi se utvrdilo boravište, uhitilo i izručilo umirovljenoga generala Antu Gotovinu, odnosno da se u suradnji s drugim zemljama utvrdi njegovo boravište izvan Hrvatske i osigura njegov transfer u Den Haag.

Sva nadležna državna tijela zadužena su za intenziviranje i operacionaliziranje daljnjih aktivnosti u realizaciji postavljenih zadataka od strane predsjednika Republike i predsjednika Vlade.

To uključuje stalni rad koordinacijskog tijela na najvišoj operativnoj razini, sastavljenog od predstavnika MUP-a, OA-e POA-e i VSA te Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara