Za Sanadera se gradi privatni odvojak autoceste

ZA PREMIJERA i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera gradi se privatni i nelegalni odvojak autoceste na lokaciji Vučevica kraj Splita, koji je najbliži selu Dugobabe, u kojem se svaka druga obitelj preziva kao premijer.

Sanader je još 3. veljače 2004. presjedao sjednicom Povjerenstva za gradnju cesta koja je bila održana u Dugopolju, a na njoj je, suprotno predviđenom planu, odlučeno da se gradi pristupna cesta na lokaciji Vučevica.

Osim što je odvojak nelegalan, njegova izgradnja ugrozit će i život divljih zvijeri, pogotovo zaštićenih vukova. Đuro Huber, profesor na zavaodu za biologiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, izjavio je za 24sata da za gradnju odvojka Vučevica uopće nije napravljena studija utjecaja na okoliš.

Upozorava da će cesta ugroziti vučju populaciju u tom kraju jer presjeca putove kretanja nekoliko čopora. Huberu nije jasno zašto ima tako puno silazaka s autoceste u splitskom zaleđu. Podsjeća da oni već postoje u Dugopolju i Prgometu.

Imajući na umu činjenicu da je odluka o gradnji odvojka Vučevica donesena na sjednici kojom je presjedao Sanader i da je taj odvojak najbližu selu Dugobabe, od kuda Sanaderi potječu, lako je zaključiti da je premijer jedan od rijetkih na svijetu koji si je uspio osigurati privatnu cestu.

"Dašta smo nego rod ja i premijer. Obiđe nas Ive, obiđe, zadnji put je bio prije dvi godine.“ - rekla je Mara Sanader iz Dugobaba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara