Zagreb: Automobilima na Sljeme samo s odgovarajućom zimskom opremom

ČLANOVI Operativnog stožera zimske službe Grada Zagreba učinit će sve da Zagrepčanima bude osiguran ugodan boravak na snijegu na Sljemenu, ali i upozoravaju da svi izletnici koji će se ovog vikenda zaputiti automobilima na Zagrebačku goru moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

Na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu, tehnički direktor "Zagrebačkih cesta" Milan Vojvodić je rekao da će tri ekipe dežurati 24 sata i od šest sati ujutro po potrebi posipavati, raliti i proširivati cestu.

Ipak, napominje da je sljemenska cesta brdska cesta koja za pet minuta može biti posuta snijegom pa se ondje unatoč posipavanju i raljenju ne može uvijek imati "crni asfalt". Zato se, kaže, dešava da se oni koji nisu spremni za zimske uvjete ne mogu spuštati cestom.

Viktor Forjan iz Odjela za sigurnost prometa Policijske uprave zagrebačke je napomenuo da će policijska ophodnja na početku sljemenske ceste na Bliznecu provjeravati imaju li vozila zimsku opremu, a to znači: zimske gume ili sve radijalne gume ili lance za snijeg na pogonskim kotačima.

Sljeme koje generacijama privlači veliki broj izletnika proširio je ponudu novim sadržajima, pa se umjesto 1000 sada na Sljemenu zna naći i do 2000 vozila i nastaju problemi jer sadašnja komunalna infrastruktura ne može primiti naglo povećani broj motoriziranih izletnika, istaknuto je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić je napomenuo da će se u tu svrhu u slijedeće tri godine u Sljeme uložiti 100 milijuna kuna. "Sada moramo napraviti sve predradnje da nas ništa ne iznenadi", dodao je.

Policija napominje da će onemogućavati ulazak na sljemensku cestu kad se popune parkirališna mjesta i ponovno propuštati vozila čim se parking malo isprazni, a neporopisno parkirana vozila će uklanjati "Zagrebparkingov" pauk.

"Pripremljeni smo na gužve i zimske uvjete, ali i građani se moraju naoružati strpljenjem i odgovornošću", poručuju je Operativnog stožera zimske službe.

(Hina) bdj az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara