Zagrebački holding pod istragom zbog namještanja natječaja za nabavu informatičke opreme

Zagrebački holding pod istragom zbog namještanja natječaja za nabavu informatičke opreme

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

POLICIJA i DORH zajednički istražuju mogućnost namještanja natječaja Zagrebačkog holdinga za nabavu informatičke opreme vrijedne oko 34 milijuna kuna, prenosi danas Slobodna Dalmacija.

Prema prijavi koja je DORH-u podnesena još sredinom prosinca prošle godine, navođenjem preciznih tehničkih specifikacija u natječajnoj dokumentaciji direktno se pogodovalo Hewlett-Packardu (HP) i tvrtkama koje u Hrvatskoj posreduju u nabavi opreme toga proizvođača.

U prijavi stoji i da je istu opremu bilo moguće nabaviti po daleko povoljnijim cijenama, te da je sporni natječaj raspisan s namjerom da se pogoduje tvrtki Comping.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, natječajnu dokumentaciju za nabavu opreme podiglo je čak 36 zainteresiranih tvrtki, a ponudu su dala samo tri HP-ova partnera.

Tvrtka S&T Hrvatska ponudila je cijenu od 13,7 milijuna kuna, no prema odluci natječajne komisije, njihova ponuda nije bila potpuna. Ponuda Compinga iznosila je 33,8 milijuna kuna za popisanu opremu, a ona Storm Computorsa 34,9 milijuna kuna.

Ukoliko se navodi iz prijave potvrde, direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović i njegov bliski suradnik Branimir Delić mogli bi zaraditi kaznene prijave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara