Zagrebački holding prošle godine ostvario dobit od 23,7 milijuna kuna

TRINAEST podružnica Zagrebačkog holdinga u prošloj je godini poslovalo s dobiti, a ukupna neto dobit iznosila je 23.7 milijuna kuna, naspram 81.1 milijun kuna iz 2006. godine. Sveukupno, 2007. je ostvareno 4.30 milijarde kuna prihoda te 4.27 milijarde kuna rashoda, što je za nekih 30-ak posto više nego u godini prije.

Najprofitabilnije podružnice Holdinga su bile Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, sa 79 milijuna, ZGOS sa 61,7 milijuna, Zagrebparking sa 32,8 milijuna i Robni terminali sa 19,5 milijuna kuna profita. Ladislav Prežigalo, pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, koji je izvješće i podnio, kazao je na konferenciji za novinare kako je smanjena dobit rezultat investicija u trajna sredstva od 2.5 milijardi kuna, odnosno 90 posto više nego godinu prije.

ZET je sa 132 milijuna kuna, što predstavlja trostruko veći manjak nego u 2006., najveći "gubitaš", a iza njega slijede podružnica za Upravljanje sportskim objektima sa gubitkom od 44 milijuna kuna te podružnice Zagrebačkih cesti, Stanogradnje i Čistoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako produžetak Branimirove ulice najveći prioritet te je dodao kako se rješavaju imovinsko-pravni poslovi s 12 pravnih subjekata i privatnih vlasnika. Dodao je kako se za koridor dug 295 metara i širok 44 metra potražuje 44 milijuna eura ali da grad nudi upola manje.

Odgovorio je i na upit o prijedlogu Zakona o proračunu prema kojem i suglasnost Grada na kredit spada u kvotu zaduženja te dodao kako će se grad snaći bez obzira na to i kako je to zasad još uvijek samo prijedlog.

K.S.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara