Završena istraga Pukanićeva i Franjićeva ubojstva

Završena istraga Pukanićeva i Franjićeva ubojstva

Tekst: Z.J.
Foto: Index

NAKON godinu dana završila je istraga protiv šestorice osumnjičenih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Pretpostavlja se da će zagrebački županijski sud spis do kraja ovoga tjedna proslijediti USKOK-u. Prema riječima Krešimira Devčića, glasnogovornika suda, "saslušan je veći broj svjedoka, obavljeno više prepoznavanja te pretraga automobila i stanova, provjereni brojni telefoni, te provedena brojna vještačenja".

Kad dobije spis, USKOK će odlučiti hoće li podići optužnicu protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića te bjegunca Bojana Gudurića za čije uhićenje je raspisana nagrada od 100 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv još dvojice osumnjičenih, Milenka Kuzmanovića i Sretena Jocića se u Srbiji vode odvojeni postupci. Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, se tereti za naručivanje Pukanićevog ubojstva.

Jednogodišnja istraga je proglašena tajnom, ali se spekuliralo da se to dogodilo upravo nakon svjedočenja jednog svjedoka pokajnika koji je sudjelovao u pripremi ubojstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara