Kuhar gostima nudi sir napravljen od ženinog mlijeka

Kuhar gostima nudi sir napravljen od ženinog mlijeka

Tekst: A.A.
Foto: Ilustracija

JEDAN njujorški vlasnik restorana odlučio je svojim mušterijama ponuditi sasvim novi specijalitet - sir proizveden od mlijeka njegove supruge. Ta mu je bizarna ideja pala na pamet nakon što je njegova supruga svojim izdojenim mlijekom već napunila cijeli zamrzivač, a i dalje ga je proizvodila puno više no što njihova kći može pojesti. 

Da višak hrane ne bi propao, kreativni Daniel Angerer smislio je recept za novu vrstu sira, koji je nazvao Majčin mliječni sir. Recept je objavio na svom blogu pozivajući sve zainteresirane na degustaciju dokle god ne ponestane zaliha. Ljudi su reagirali pozitivno, kaže Angerer, no ipak je bilo i puno onih koji su njegovu ideju odbacili s gađenjem.

Majčin mliječni sir je slađa inačica običnog kravljeg sira, a njujorški ugostitelj proizveo ga je od jogurta, sirišta i morske soli koje je dodao majčinom mlijeku. Sir je pogodan za pripremanje kanapea u kombinaciji sa smokvama i mađarskim papričicama, savjetuje kuhar, a uz njega najbolje paše čaša rizlinga.

Daniel Angerer potvrdio je kako ga je gradska zdravstvena uprava upozorila da novi specijalitet ne daje gostima, no, "poslastica" ionako nije na službenom meniju restorana koji je inače specijaliziran za ponudu lokalne hrane od prirodno uzgojenih namirnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara