Reprezentativci u Južnoj Africi igraju u dresovima od recikliranih boca

Reprezentativci u Južnoj Africi igraju u dresovima od recikliranih boca

Tekst: P.R.
Foto:Nike

NIKE je za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi proizveo ekološki najprihvatljivije i tehnološki najnaprednije dresove u povijesti nogometa proizvedene od recikliranih plastičnih boca.

Ovim se postupkom izbjegava proizvodnja 254.000 kg poliesterskih otpadaka

Prvi put do sada nacionalne će nogometne momčadi nositi majice koje su napravljene isključivo od recikliranog poliestera. Glavni izvor sirovina za tkaninu su plastične boce, njih gotovo 13 milijuna, prikupljenih na odlagalištima u Japanu i Tajvanu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebnim načinom obrade od boca se dobiva konac koji služi za izradu novih dresova. Tim se postupkom štede dragocjene sirovine i smanjuje potrošnja energije do 30% u usporedbi s izradom od netaknutog poliestera.

I naša će reprezentacija ubuduće igrati u ekodresovima

Nacionalne ekipe koje će u Južnoj Africi zaigrati u ekološki osviještenim dresovima su Brazil, Nizozemska, Portugal, SAD, Južna Koreja, Australija, Novi Zeland, Srbija i Slovenija.

Nove će dresove koristiti i reprezentacije koje ne nastupaju na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu, pa tako i naša. Na nove će se dresove hrvatske nogometne reprezentacije ušiti i slogan "Uvijek vjerni", koji je ujedno naziv službenog kluba navijača Hrvatske nogometne reprezentacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara