Stogodišnjakinja tvrdi da je cigarete i alkohol održavaju mladolikom

Stogodišnjakinja tvrdi da je cigarete i alkohol održavaju mladolikom

Tekst: A.A.
Foto: Ilustracija

STOGODIŠNJAKINJA koja je prošlog ponedjeljka proslavila svoj okrugli troznamenkasti rođendan, tom događaju nazdravlja čašom viskija, uživajući pritom u dimu cigarete koji uvlači već 70 godina.

Lorna Gobey svoju prvu cigaretu zapalila je davne 1940. godine, a dnevno ih popuši dvadesetak. Kaže kako nikada nije imala zdravstvenih tegoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vitalna bakica iz Cheltenhama otkriva svoj recept za dugi život: "Uvijek sam se trudila uživati u životu. Važno je raditi ono što želiš i ne dopustiti problemima da te dotuku. Uživam u pušenju, viskiju i Guinnessu, bingu i kuglanju. Možda sam zato tako dugo poživjela iako nikad nisam mislila da ću dogurati do stote".

Bakica koja je preživjela oba svjetska rata, nadživjela tri muža i svjedočila padovima bezbrojnih vlada, ima 55 potomaka. Lorna Gobey bavila se raznim poslovima, bila je kuharica, spremačica i zaposlenica u kinu, a sve do svojih sedamdesetih kroza život je prolazila na motoru.

I dalje uživa u svojim sitnim guštima i ne usporava svoj životni tempo: "Nisam baš uvijek slijedila pravila, ali moj stil života nije mi naštetio i nastavit ću živjeti isto". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara