0-100 km/h za 2,6 sekundi: Pogledajte video ubrzanja Rimčevog Concepta_One

 Screenshot: YouTube

MATE RIMAC je na svojem YouTube profilu objavio kratki video ubrzanja svog električnog bolida. 

Concept_One je premijerno prikazan na ovogodišnjem autosalonu u Ženevi, a javnost je zaintrigirao vanserijskim performansama. Posebno po pitanju ubrzanja za koje su mnogi posumnjali da je ostvarivo u hrvatskom bolidu. 
 
Najnoviji video vrlo izravno pokazuje mogućnosti Rimčevog modela, i to onog bezazlenijeg. 100 km/h postiže u 2,6 sekundi, a Rimac u svojem komentaru tvrdi da uz odgovarajuću podlogu i temperaturu pneumatika može ubrzanje apsolvirati još brže, za 2,4 sekundi. Time bi ovaj automobil stigao do drugog mjesta na ljestvici serijskih automobila s najboljim ubrzanjem, iza Porschea 918 Spyder i ispred LaFerrarija. Naravno, pod uvjetom da automobil bude proizveden u osjetno više primjeraka od planiranih osam. 

Podsjetimo, Rimac Concept_One pokreću četiri elektromotora, po dva na svakoj osovini, a ukupno je u pitanju maksimum od 811 kW/1.088 KS i 1.600 Nm. Napajan iz 82 kWh baterija ovaj bolid ima autonomiju od 330 km. Cijena je oko 742.000 EUR. 
 
Usprkos superiornim performansama mi ćemo samo dodati kako se nadamo da će bolid ubuduće biti testiran u kontroliranim uvjetima, izvan naseljenog mjesta.  

Pročitajte više