Hyundai Genesis Coupe od 1000 KS

Hyundai i Bisimoto Engineering udružili su snage kako bi stvorili posebno modificirani Genesis Coupe kojeg će službeno predstaviti na ovogodišnjem SEMA showu. Model se opisuje kao 'cestovni automobil koji raspolaže snagom moćnog trkaćeg bolida', a krasit će ga 'Electric' plava boja karoserije, dijelovi od ugljičnih vlakana te 20-inčne alu-felge presvučene Toyo R888 gumama. Trkaći 'duh' nastavlja se i u putničkoj kabini gdje nalazimo zaštitni kavez, Buddy Club trkaća sjedala i Racepack IQ3 digitalnu kontrolnu ploču.

###

Ispod 'haube', 3.8-litreni Lambda V6 motor bit će opremljen, između ostalog, Turbonetics turbopunjačima , Magnafuel 750 pumpom, Spearco međuhladnjakom i Burns ispušnim sustavom od nehrđajućeg čelika. Zahvaljujući brojnim modifikacijama, razvijat će monstruoznih 1000 KS.

Kako tvrdi vlasnik Bisimoto Engineering-a, Bisi Ezerioha, '3.8-litreni motor Genesis Coupea robusan je agregat i zadovoljni smo što smo mogli razviti njegov puni potencijal za zahtjevne uvjete u vrhunskom natjecanju'.

Pročitajte više