IAA 2013: Mercedes coupe S-klase

Mercedesova CL-klasa od sada pripada povijesti, no malo će tko ostati razočaran nakon što ugleda njezinog nasljednika – novi coupe S-klase koji je danas predstavljen na auto showu u Frankfurtu. Vrhunski model, o kojem smo već pisali i na autoclick.hr, izgleda spreman za serijsku proizvodnju, a jedinstvenim detaljima znatno se razlikuje od 4-vratne verzije.

Ispod nabubrenih blatobrana smješteni su redizajnirani 21-inčni kotači razdvojeni međuosovinskim razmakom od 2945mm koji omogućuje ukupnu dužinu vozila od čak 5050mm. Ispod 'haube' skriva se 4.6-litreni V8 bi-turbo motor od 455 KS koji razvija 700 Nm okretnog momenta.

###

Unutrašnjost putničke kabine donekle je izmijenjena i ovdje nalazimo bijelu instrumentnu ploču čiji je donji dio zakrivljeniji zahvaljujući premještanju zračnih jastuka. Ventilacijski otvori izrađeni su od bijelog aluminija, a na njima se nalaze detalji od keramike i brušenog aluminija. Par 12.3-inčnih ekrana u omjeru 8:3 znatno je tanji od onog u 'običnoj' S-klasi. Ostali detalji uključuju aluminijske vratne panele, presvlake od teleće kože na sjedalima i instrumentnoj ploči teručno rađene tepihe i krovnu oblogu sačinjene od svile. Napredni sustavi skeniraju područje u krugu od 500m kako bi prilagodili ovjes za što udobniju vožnju.

Serijska izvedba najvjerojatnije će biti predstavljena na auto showu u Detroitu u siječnju 2014. godine.

Pročitajte više