IAA 2013: Opel Monza

Nakon dugo iščekivanja, Opel je konačno javno predstavio fantastični Monza koncept na ovogodišnjem auto showu u Frankfurtu koji je upravo otvorio svoja vrata za novinare iz cijelog svijeta. Monza koncept ponovo je na scenu vratio važno ime iz Opelove povijesti, a služi kao najava novog dizajnerskog smjera kojim kompanija namjerava krenuti.

###

Njegov izgled trebao bi podsjećati na 'valove oceana koji se izvaljuju na obalu'. Njegove atraktivne linije pružaju se 4.69m u dužinu i 1.31m u visinu, a putnička je kabina 15cm niža od one konvencionalnih modela. Zapremnina izdašnog prtljažnika iznosi 500 litara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranjem 'gullwing' vrata ulazi se u kabinu u kojoj u oči odmah upada predivno dizajnirana kontrolna ploča sastavljena od jedinstvenog, multifunkcionalnog ekrana koji putem 18 LED-ica pruža sve relevantne podatke o vozilu, a sadrži i sustav za prepoznavanje govora.

Vozilo također koristi nimalo tipičan hibridni sustav koji kombinira elektromotor i CNG jedinicu deriviranu iz 1.0-litrenog, 3-cilindričnog SIDI Turbo agregata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara