Jaguar XK postaje još luksuzniji

Jaguarov direktor dizajna Ian Callum u nedavnom je intervjuu izjavio kako bi nova generacija XK modela 'mogla biti prebačena u luksuzni segment'. Sada kada je britanski proizvođač lansirao F-Type, lako je predvidjeti kako će XK poslužiti kao luksuzni GT dok će F-Type i dalje obavljati ulogu čistokrvnog sportskog automobila. Ian Callum sam tvrdi kako je prepoznao priliku omogućiti modelu da postane 'malo posebniji od običnog GT-a' te je priznao da bi vozilo moglo povećati svoje dimenzije.

Dok će sljedeći XK vjerojatno usvojiti novu strategiju, elegantni XJ će ostati isti 4-vratni luksuzni model iako su takvi automobili počeli gubiti svoju popularnost zbog toga što su njihovo mjesto počeli zauzimati luksuzni SUV-ovi. Veliki su i udobni terenci doslovno uništili prodaju otmjenih limuzina.

Iako Callum nije spominjao veliki Jaguar SUV ili crossover, potvrdio je kako je kompanija 'primijetila' veliki porast prodaje upravo takvih vozila. Ukoliko se Jaguarovi šefovi odluče za takav korak, vjerujemo kako nećemo morati dugo čekati da saznamo koji će se model pridružiti postavi britanskog proizvođača.

 

Pročitajte više